Ξανά Μαζί

Είχα τη τιμή να βρεθώ στη πρεμιέρα του νέου συλλόγου της Θεσσαλονίκης που σκοπό έχει να επουλώσει τις πληγές του Covid-19. Πρόεδρος και δημιουργός η Δήμητρα Βουλγαρίδου την οποία ευχαριστώ θερμά για τη πρόσκληση και στην οποία δεσμεύομαι να είμαι παρών ως ιατρός και ως πολίτης με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ να βοηθήσω αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα!

Περισσότερα για το Ξανά Μαζί:

(Παρακάτω κείμενο της Φωτεινής Στεφανοπούλου)

Πέρασαν πάνω από 3,5 χρόνια από την ημέρα που ο νέος κορωνοϊός πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας. Και μπορεί στο διάστημα αυτό η κοινωνία να προσαρμόστηκε στις αλλαγές που έφερε στη ζωή μας η πανδημία, όμως σε πολλούς ανθρώπους άφησε πληγές, οι οποίες παραμένουν ανοιχτές.

Τις πληγές αυτές επιχειρεί να επουλώσει το νεοσύστατο σωματείο «Ξανά μαζί», το οποίο γεννήθηκε με πρωτοβουλία της Δήμητρας Βουλγαρίδου, που πέρασε στην ιστορία ως το κρούσμα μηδέν στη χώρα μας και βίωσε στον μέγιστο βαθμό το στίγμα που ακολουθούσε όσους είχαν την ατυχία να νοσήσουν στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν ακόμα και η επιστημονική κοινότητα δεν είχε επαρκή γνώση και παρακολουθούσε με αμηχανία τις εξελίξεις.

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου πέρασε 18 μέρες μέσα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, τις περισσότερες μαζί με τον 9 -τότε- ετών γιο της που επίσης νόσησε. Την ψυχολογική πίεση που δέχτηκε έχοντας να αντιμετωπίσει μία άγνωστη ασθένεια επέτειναν τα επιθετικά έως και απειλητικά μηνύματα που δεχόταν από αγνώστους ως «υπεύθυνη» για την εμφάνιση του ιού στη χώρα. Και όταν αναζήτησε ψυχολογική υποστήριξη για την ίδια και το παιδί της, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν καλά στελεχωμένες κρατικές δομές. Αυτό ήταν και το ερέθισμα για τη δημιουργία του σωματείου.

Το σωματείο απαρτίζουν 20 άτομα, άνθρωποι με διάθεση για προσφορά, αλλά και εξειδικευμένοι επαγγελματίες, ψυχολόγοι, ψυχίατρος και γιατρός. Όπως ανέφερε η κ. Βουλγαρίδου, στόχος είναι να οργανωθούν το επόμενο διάστημα συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και δράσεις για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά και εκδηλώσεις για την ενημέρωση των παιδιών, ακόμα και σε σχολεία, ειδικά στο θέμα του bulling.

Previous
Previous

Απόψε σου μιλάει το σπίτι σου

Next
Next

Αγιασμός στο πνευματικό κέντρο της Ιμβριακής Ένωσης