Δήλωση σχετικά με την πολιτική του NHS που απαιτεί να ρωτώνται οι άνδρες αν είναι έγκυοι πριν από τις ακτινογραφίες

Είναι τόσο παράλογο όσο και ανησυχητικό το γεγονός ότι το προσωπικό του NHS τώρα καλείται να ρωτά τους άνδρες αν είναι έγκυοι πριν από τη διεξαγωγή ακτινογραφιών. Αυτή η πολιτική, μια εσφαλμένη προσπάθεια για συμπερίληψη, υπογραμμίζει τους κινδύνους της θυσίας της κοινής λογικής στο βωμό της πολιτικής ορθότητας. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η γραφειοκρατική υπερβολή μπορεί να υπονομεύσει την αξιοπιστία του συστήματος υγείας μας.

Ενώ η συμπερίληψη είναι απαραίτητη, δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της λογικής. Οι άνδρες, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να μείνουν έγκυοι. Η επιβολή στους επαγγελματίες υγείας να κάνουν τέτοιες παράλογες ερωτήσεις αποσπά την προσοχή τους από την παροχή ποιοτικής φροντίδας και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των ασθενών στο σύστημα. Αυτή η πολιτική όχι μόνο σπαταλά πολύτιμο χρόνο και πόρους, αλλά και υποβαθμίζει τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό της ιατρικής πρακτικής.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η συμπερίληψη στο σύστημα υγείας μας είναι ισορροπημένη με τη λογική και την τεκμηριωμένη πρακτική. Πολιτικές όπως αυτή βλάπτουν όλους τους εμπλεκόμενους, και είναι καιρός οι υπεύθυνοι να αναθεωρήσουν τέτοιες αποφάσεις. Ας επιστρέψουμε σε ένα σύστημα υγείας βασισμένο στην επιστήμη και την κοινή λογική, όπου οι επαγγελματίες υγείας είναι ελεύθεροι να ασκούν την κρίση τους χωρίς να δεσμεύονται από παράλογες και ανεφάρμοστες οδηγίες.

Next
Next

Ανακοίνωση αποχώρησης από το κόμμα "Δημοκράτες¨